Szobamappa

Tisztelt Vendégeink!

Munkatársaim nevében, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ezért kérjük Önöket, hogy az alábbiakban foglaltakat szíveskedjenek tudomásul venni illetve betartani.

SZÁLLODÁNK HÁZIRENDJE

1.) Check in – Check out információk

A szobákat érkezési napon 15:00 órától biztosítjuk. A távozási napon a szobát 11:00 óráig kérjük elhagyni. Amennyiben a takarítással munkatársaink előbb végeznek, úgy a szobák 15:00 óra előtt is elfoglalhatóak. Távozás napján tartózkodásuk meghosszabbítására van lehetőség, amennyiben aznap nem érkezik vendég a szobába. Hosszabbítási díj: 12:00-ig – díjmentes, 15:00-ig 8.000 Ft, 18:00-ig 12.000 Ft díjat tartalmaz. A szálloda elhagyása esetén a mágneskártyát a kártyatartóval együtt kérjük a szállodaportán leadni.

2.) Szobakulcs

A vendégek regisztrálásakor szobakulcsként mágneskártyát kapnak, amelyhez a bejelentőlap pontos kitöltése szükséges. A szobakulcs átvételével egyidejűleg a Vendég elfogadja a szálloda házirendjét.

3.) Látogatók

A szállodai szobákban csak a portán regisztrált vendégek tartózkodhatnak, kérjük látogatóikat a hallban, drink bárban illetve az étteremben szíveskedjenek fogadni.

4.) Biztonság

Értékeik megőrzésére a szállodai szobákban széf áll térítésmentesen rendelkezésre. Központi széfünk a recepción található, melynek díjmentes használatát biztosítjuk vendégeink számára. A központi széf használata esetén, a használati szabályzat kitöltése szükséges. A szálloda kizárólag a központi széfben elhelyezett tárgyakért vállal felelősséget.

5.) Étkezés

A félpanziós éttermi szolgáltatás érkezési napon vacsorával kezdődik, az elutazási napon reggelivel végződik.

A étkezési idők: reggeli 7:00-10:00 óra, a vacsora 18:00-21:00 óra között. A büféasztal kínálatát kérjük, az étteremben fogyasszák el, ne hozzanak onnan ki semmit. Ellenkező esetben az étkezés ára újból terhelésre kerül szobaszámláján.

Ételallergia: Szállodánkban laktózmentes, gluténmentes és vegetáriánus étkezési lehetőséget tudunk biztosítani. Kérjük Vendégeinket, hogy speciális étkezési igényüket, érkezés előtt jelezzék felénk. Kérjük az étkezéseknél az alkalomhoz megfelelő öltözékben legyenek kedvesek megjelenni.

 

6.) Egyéb fogyasztás

A szálloda és a fürdő területén az alapszolgáltatáson felül fogyasztott ételek és italok szobaszámlára terhelhetőek. Nem a szállodában vásárolt ételt, italt csak és kizárólag a szállodai szobában fogyaszthatja a vendég, a berendezés megóvása mellett. A berendezésben okozott minden kárt, a vendégnek kell megtérítenie.

7.) Egyéni elektromos készülékek

A szállodai szobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, kávéfőzőt, vízmelegítőt, vasalót és egyéb elektromos készüléket üzemeltetni tilos! Vasalási vagy mosatási igényüket a szálloda recepcióján jelezhetik.

8.) Tűzvédelem

A szálloda tűzvédelmi szabályzatát minden Vendég köteles betartani. A szabályzat elolvasható a recepciónál, és a TV –n illetve szobában található szobamappában.

9.) Dohányzás

A szálloda egész területén tilos a dohányzás! Dohányzó vendégeink szállodánk bejáratánál, éttermi teraszunkon található kijelölt dohányzó helyen dohányozhatnak. A Park szárny részen dohányozni a szivarszobában lehetséges. Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a szobai teraszok és a wellness napozó területe sem dohányzó terület. A nem kijelölt területen történő dohányzás után 5. 000 Ft/alkalom takarítási díjat számolunk fel.

10.) A vendégek nyugalma

Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát és hangoskodással azt ne zavarják. Különös tekintettel figyeljenek egymás nyugalmára 22:00 óra után.

11.) A hotel értékei

Berendezési tárgyakat és textíliákat (pl. plédet, törölközőt, stb.) a szállodából kivinni tilos! Távozás napján a fürdő díjmentesen igénybe vehető, ez idő alatt a szobában elhelyezett fürdőköpeny díjmentesen használható, melyet kérjük ép állapotában szíveskedjen visszaszolgáltatni. Rongálódás esetén 5. 000 Ft egyszeri költséget számítunk fel.

12.) Távozás a szobából

Kérjük Vendégeinket – a szobából való távozásuk előtt – győződjenek meg arról, hogy a vízcsapok ne maradjanak nyitva, a mágneskártyát pedig szíveskedjenek a fali tartóból kihúzni, áramtalanítva ezzel a szobát.

 

13.) Hibajelentés

Kérjük Vendégeinket, hogy a szobában tapasztalt mindennemű meghibásodást a szálloda recepcióján haladéktalanul szíveskedjenek jelezni.

14.) Károkozás

Gondatlanságból vagy szándékosan okozott kárt a szálloda az okozóval megtérítteti.

15.) Kisállat

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy házi kedvencüket az étterembe nem vihetik magukkal. Kérjük kedves Vendégeinket, házi kedvencüket a szálloda környező utcáiban és a szomszédos Érsek kertben sétáltassák. Kérjük, minden esetben ügyeljenek a tisztaságra.

16.) Rendőri intézkedés

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy bűncselekmény gyanúja esetén, minden esetben rendőri intézkedésre kerül sor.

17.) Kamerával megfigyel területek

A szálloda teljes területe kamerával megfigyelt terület.

18.) Parkolás

A szálloda területe sorompóval zárt terület. A sorompón rendeltetésszerűen történt behajtás után, a szálloda parkolóit veheti igénybe, melyet a szálloda bejárata mellett, és az épület mögött találnak. A szálloda parkolója térítés köteles, mely díjáról a szállodai visszaigazolásban, és a recepción tájékozódhat. A sorompókat a tartózkodási idő alatt a szobakártyával működtethet.

19.) Wellness részleg házirendje

Az uszoda 7.00-22.00 óráig áll vendégeink rendelkezésére. Hétfői napokon karbantartás miatt 9.00-22.00 óráig tart nyitva.

Az öltözőkben és az öltözőszekrényekben elhelyezett tárgyakért a szálloda nem vállal felelősséget.

Kérjük, hogy itt-tartózkodásuk ideje alatt az öltözőszekrény kulcsát őrizzék meg, mert elvesztése esetén kártérítést számolunk fel a zár cseréje végett. Kártérítés összeg a zár aktuális ára.

 

20.) Fitnesz terem  házirendje

Fittness terem nyitva tartása: hétfő – vasárnap 7:00-tól 21:30.

14 éven aluli gyerek a teremben egyedül nem tartózkodhat!

A teremben váltócipő használata kötelező! Papucsban, szandálban, illetve mezítláb történő edzés nem engedélyezett. Utcai cipő és ruha viselete tilos.

A vendégek öltözőszekrény kulcsot a wellness recepción kapnak 1000 Ft kaució ellenében ,a kulcs elvesztése és a zár rongálása esetén az 1000 Ft  nem kerül vissza a vendégnek az a szállodánál marad.

A vendégek biztonsága érdekében, a fitness terem területén kamerás megfigyelő rendszer működik

Fitness területén tilos:

a dohányzás, alkohol, kábítószer és tiltott doppingszerek fogyasztása minden olyan tevékenység, amely a szolgáltatási tevékenységén kívül esik, jogszabályba ütközik, illetve közerkölcsöt sért,
állat bevitele,
az üzemeltető engedélye nélkül minden kereskedelmi tevékenység, reklám elhelyezése, hang- és képanyag készítése,

 

Általános rendelkezések:

a sérülések megelőzése érdekében az edzés előtt megfelelő bemelegítés végzése ajánlott.

A létesítmény területén minden vendégre kötelező érvényű a rend és tisztaság betartása, másik vendég tiszteletben tartása, a kulturált viselkedés.

A berendezések nem rendeltetésszerű használatából eredő károkat, a vendég köteles megtéríteni.

A szálloda nem vállal felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben keletkezett károkért, amennyiben azok a Házirend be nem tartásából, illetve a vendégek felelőtlen viselkedéséből erednek, valamint az elveszett, eltulajdonított tárgyakért, értékekért

Az öltözőkben hagyott értéktárgyakért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Az edzőgépeket és eszközöket kizárólag rendeltetésszerűen, a vendég alkatának és erőnlétének megfelelően, saját felelősségre használhatja.

A gépek és eszközök használatát követően minden használó, a gépeket alaphelyzetének, az eszközöket rendszeresített tárlóhelyére történő visszahelyezéssel köteles hátrahagyni

Törölköző használata a gépeken kötelező, melyről a vendégek saját maguk gondoskodnak. A szálloda térítés ellenében tud törölközőt biztosítani mely a wellness recepción bérelhető 200 Ft-ért .

A terembe kizárólag zárható műanyag palackban vihető be ital.

A Házirendet az üzemeltető saját belátása szerint bármikor módosíthatja, illetve kiegészítheti.

21.) Teremgarázs

A teremgarázs a wellness részleg folyosóján keresztül közelíthető meg.

Csocsót, ping-pong-ot, óriás sakkot, lengő tekét, mini golf,  malom és „ki nevet a végén” társasjátékot találnak a teremgarázsban melyeket díjmentesen használhatnak. A sporteszközök tartozékait a recepción kérhetik Kedves Vendégeink. Játékainkat mindenki saját felelősségére használhatja. Károkozásért a szálloda kártérítési igénnyel élhet.

 

23.) Gyermekjátszó szoba

A Játszószoba hétfőtől- vasárnapig, 7.30-22.00 óra között tart nyitva.

A Játszószoba szolgáltatásait nyitvatartási időben 6 éves korig szülői felügyelettel, 6-14 éves kor között önállóan vehetik igénybe a gyerekek.

A Játszószobában elhelyezett játékokat kérjük, mindenki saját korához illően válassza meg,és használja azokat rendeltetésszerűen!

A Játszószoba rendjét és tisztaságát őrizzük, rajzolni és festeni kizárólag a kijelölt táblákon és rajzlapon lehetséges.

Gyermekek, és Szüleik a Játszószobában elhelyezett tárgyakért felelősséggel tartoznak.

Szándékos rongálásért az anyagi felelősség a rongálót, illetve annak Szülőjét, Gondviselőjét terheli.

A Játszószobában kívánatos kulturált viselkedést és beszédet betartani, felnőttekkel és gyerekekkel szemben egyaránt.

A Játszószobát használó gyerekek minden esetben kötelesek szót fogadni a mindenkori játszószobai előírásoknak, valamint a játszószoba felelősének.

Az egészség megóvása érdekében beteg gyereket, vagy annak beteg felnőtt kísérője a Játszószobát nem látogathatja.

Aki ezen házirendet megsérti, a Játszószoba nyitotta szolgáltatásoktól búcsúznia kell.

Szíves közreműködésüket köszönjük!

 

Ágynemű csere: a hosszabb itt tartózkodás alatt a szobákban hetente egy alkalommal tiszta ágyneműt húzunk, kérésére ezen felül is kicseréljük Önöknek.

Ajándékbolt: Szállodánk földszintjén elhelyezett Vitrinben található ajándéktárgyak megvásárolhatóak. Kérem, forduljon recepciónkhoz.

Akadálymentes kategória: a Hotel Eger épületszárnyban 49 akadálymentesített szoba áll mozgáskorlátozott és kerekes székkel érkező vendégeink és kísérőik számára. További akadálymentesített területek: Recepció, Étterem, Konferenciatermek, Wellness részleg.

Biblia: minden szobában, az éjjeliszekrény fiókjában, vagy a szekrényben található.

Bowling: megközelíthető a Hotel Egerből a földszinten a liftek mellett. Bowling pályafoglalás: Tel.: 2260, Nyitva tartás: hétfőtől szombatig: 16:00 – 24:00 között (az információk tájékoztató jellegűek, hiszen külső szolgáltató biztosítja a lehetőséget).

Cipőkanál és cipőtisztító: a szobában, a szekrényben található.

Cipőtisztító gép: a Recepciónál található. Cipőtisztító szolgáltatásunkért kérje a Recepció segítségét!

Tel.: 90#

Csomagmegőrzés: Kérjük, hívja Recepciónkat! Tel.: 90#

Drink Bár a Hotel Eger földszintjén:

Nyitva tartás: Hétfőtől – Vasárnapig: 10:00 – 22:00. (Rendezvények idejére a nyitva tartás változtatásának jogát fenntartjuk)

A Drinkbárban alkalmanként, esti időszakban, élőzenével várjuk kedves Vendégeinket, az időpontokról érdeklődjön a Recepciónkon. Tel.: 90#

Dohányzás: szállodánk területén a dohányzásra csak a kijelölt helyeken van lehetőség. Kérjük nem dohányzó vendégeink érdekében ezeket a helyeket használják dohányzás céljából.

Ébresztés: a telefonos ébresztő szolgáltatásért kérje Recepciónk segítségét! Tel.: 90#

A fan coil hűtő-fűtő berendezés használata: a berendezés a kívánt hőmérséklet elérése után leáll.

A hőmérsékletet a szobai termosztáttal tudja szabályozni. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy nyitott ajtónál, ablaknál a klíma berendezés nem működik.

Elektromos áram: 230V (Áramátalakítót szállodánk Recepcióján igényelhet Tel.: 90#)

Elutazás: Kérjük, hogy az elutazás napján a szobát 11:00 óráig szíveskedjen elhagyni!

Értékmegőrzés: szállodai szobáinkban található szobaszéf, használati útmutató a széf mellett található. A földszinti központi széf ingyenesen használható, kérje a Recepció segítségét! Felelősséget csak az itt elhelyezett tárgyakért vállalunk!

Esernyő: kölcsönözhető a Recepción. Tel: 90#

Étterem a Park Hotel földszintjén található: megközelíthető a Hotel Egerből az első emeleten keresztül és a Park Hotel főbejáratán át a Klapka utca felől.

Nyitva tartás: Svédasztalos reggeli:              07:00 – 10: 00,

Ebéd (A la carte étkezés)                              12:00 – 15: 00

Svédasztalos vacsora (félpanzió keretein belül is): 18:00 – 21: 00

Étterem melléke: 2202#

Fehérszarvas/Vadásztanya a’ la carte étterem: megközelíthető a Klapka utca felől. Asztalfoglalás a Recepción.

Nyitva tartás: Hétfőtől – Szombatig: 12:00 – 24:00 Vasárnap: 12:00 – 18:00.

Fénymásolás, fax, e-mail: a szolgáltatások elérhetőek szállodánkban. Részletekért hívja a Recepciót. Tel.:90#

Fürdőköpeny: 1 alkalommal szobai bekészítésként biztosított. Csere igényét kérjük, jelezze szállodánk Recepcióján, melynek felára: 1. 700 Ft/db.

Gyermekfelügyelet: igény esetén – előzetes egyeztetés alapján vállaljuk gyermeke felügyeletét.

Gyermekágy: Kérésére – 4 éves korig térítésmentesen – biztosítunk gyermekágyat.

Gyógyszertár: alapvető fájdalomcsillapítók a szálloda Recepcióján kérhetőek, a legközelebbi gyógyszertár szállodánktól körülbelül 5 perces sétára található. Ezerjó Patika, Pacsirta u. 4.

Háziállat: a gazdi kedvencét szívesen látjuk szállodánk kijelölt I. emeleti szobáiban, az Étterem, Söröző, a Drink Bár és a Wellness kivételével; ennek díja: 3.500 Ft/ kisállat/ éj.

Internet hozzáférés a szobákban: a Hotel Eger szobáiban térítésmentesen használható a WIFI hálózat, a jelszó: hotel.

Internet hozzáférés a hallban és a Drink Bár, a Recepció és a konferencia termek területén: ingyenesen használható WIFI hálózat. Jelszó nincs.

Internet terminál: a szálloda drink bárja melletti olvasó szobában 1 terminál áll térítésmentesen Vendégeink rendelkezésére.

Italautomata: a Hotel Eger épületszárnyban a földszinten található.

Játszószoba: a földszinten a Drink Bár mellett.

Játszótér: szállodánk Érsek-kertre néző udvarán várja a gyermekeket.

Kávézó & Cukrászda: szállodánk Park Hotel épületrészének földszintjén található. Nyitva tartás: kedd – vasárnap: 10. 00 – 20. 00 óra között.

Kerékpár kölcsönzés: szállodánk Recepcióján! Tel.:90#

Kései kijelentkezés: aktuális foglaltságunk függvényében lehetőség van kései kijelentkezésre a szobából, melyre minden esetben csak a Recepcióval történő egyeztetés után van lehetőség. Késői kijelentkezés díjszabása: 12:00-ig ingyenes, 15:00-ig 8.000 Ft, 18:00-ig 12.000 Ft.

Konferencia: szállodánkban modern technikai eszközökkel felszerelt, több különböző méretű konferenciaterem áll rendelkezésre (60-600 fő). Részletekről bővebb felvilágosítást kap a Recepción.

Környezetvédelem: Környezetünk védelme érdekében kérjük, olvassa el a fürdőszobában található tájékoztatónkat! Amennyiben teheti a szálloda egész területén és környezetében is óvja a környezetet!

Lázmérő: a szálloda Recepcióján igényelhető. Tel.: 90#

Levélpapír és boríték: kérjük hívja a Recepciót!Tel.:90#

Lifthasználat: nyolc éven aluli gyermek felügyelet nélkül a liftet nem használhatja! A STOP gombot csak veszély esetén működtethető! Ha a fülke nem szintben áll meg, a VÉSZJELZŐCSENGŐ gombbal jelezzen és várjon a segítség megérkezéséig! Tűz esetén a lift nem használható!

Londiner szolgálat és csomagszállítás: Kérje a Recepciónk segítségét! Tel.: 90#

Manikűr/ Pedikűr: szállodánk földszintjén manikűr/ pedikűr szolgáltatás várja a kedves Vendégeket, bejelentkezni az alábbi telefonszámon van lehetőség: +36 20 524 3696 – Lékó Györgyné Zsóka. 

Mágneskártya használata a szobában: az előszobában található villanykapcsoló melletti tartóba a kártya behelyezésével tudja a villanyt bekapcsolni, valamint a légtechnikát beindítani.

Masszázs: Wellness részlegünkön lehetőség van masszázs igénybevételére. Árlistát a szobamappa végén találja, bejelentkezéshez/ információhoz kérjük, hívja a Wellness recepciót, tel.: 2217#

Mini bár: a szobában lévő mini bárból elfogyasztott italok a Recepción fizetendőek az elutazás napján. Eger épületszárnyunk szobáiban alkoholos ital nem érhető el, kérjük, keresse recepciónkat.

Érkezéskor kérjük, ellenőrizze a tartalmát!

Mosás, Tisztítás, Vasalás: kérjük, hogy a tisztítandó ruhához való mosatási zsákot a Recepción kérje! A reggel 9:00 óráig leadott ruháit munkanapokon, 12 órán belül kitisztítjuk.

Műszaki szerviz: ha valami elromlik a szobájában, forduljon a Recepcióhoz!        Tel.: 90#

Orvos: szükség esetén, kérjük hívja a Recepciót! Tel.: 90#

Papucs: térítés ellenében szobapapucsot biztosítunk.

Párna: kérésére plusz párnát és takarót biztosítunk. Vendégszobáinkban anti-allergén párnákat talál, kérésre toll vagy gyapjú párnát biztosítunk.

Parkoló: szállodánkhoz sorompóval zárt parkoló terület tartozik. Itt tartózkodása alatt a sorompókat a mágneskártya segítségével nyithatják. A kijelentkezést követően távozó jegyét a Recepción kérheti el. A Parkoló térítés ellenében vehető igénybe, melynek díja 1.500 Ft/ autó/ éj.

Pipere termékek: a Recepción van lehetőség fogkefe, fogkrém, tusfürdő, borotva, női higiéniai termékek megvásárlására. Tel.: 90#

Programok: Eger és környéke aktuális program ajánlatait keresse a Recepción!  Tel.: 90#

Rádió: a televízió készüléken keresztül érhető el.

Számítástechnikai segítségnyújtás: kérje a Recepció segítségét. Tel.:90#

Szauna lepedő: Wellness részlegünkön térítésmentesen biztosítunk szauna lepedőt vendégeink részére.

Szervízdíj: szállodai szobaáraink, valamint az Étterem, Drinkbár, Kávézó étel és ital árai 10% szervízdíjat tartalmaznak.

Szobaszerviz szolgálatunk: 16 órás italfelszolgálással, reggeli szobaszervizzel és este 21. 00 óráig étel felszolgálással áll rendelkezésükre.

Étterem: 2202# | Drink bár: 3131#

Szolárium: Wellness részlegünkön álló szolárium várja Vendégeinket, melynek díja 600 Ft/ 6 perc.

Talált tárgyak: kérjük forduljon a Recepcióhoz. Mellék: 90#

Taxi transzfer: rendelhető a Recepción mellék: 90# vagy a 06/80-622622-es, ingyenesen hívható telefonszámon.

Telefon: Szállodán belül térítésmentesen tudnak telefonálni, szállodán kívüli hívások esetén rendszerünk automatikusan terheli a hívás díját a szobaszámlához.

A távhívásba bekapcsolt országok a szobai készülékről közvetlenül hívhatóak.

Belföldi hívás: körzetszám–helyi szám

Külföldi hívás: -00 külföldi előhívó- ország előhívószáma-helyi szám

Szállodán belüli telefonhívás:

Hotel Eger szobái: 3, majd a hívni kívánt szobaszám

Park Hotel szobái: 44, majd a hívni kívánt szobaszám

Vészhelyzet esetén hívható számok:

Rendőrség:                 107

Tűzoltóság:                 105

Mentők:                      104

Segélyhívó szám:       112

Televízió: a csatorna beosztást a tájékoztatón megtalálja, vagy a Recepción érdeklődhet. Tel.: 90#

Törölközőkártya: az érkezéskor a Recepción kapott törölközőkártyát a Wellness recepción leadva vehetik át fürdőtörölközőjüket.

A szobai fehér törölközőket kérjük, ne vigye le a wellness részlegbe!

A törölköző az itt tartózkodás idejére szól. Hosszabb itt tartózkodás esetén a 3. nap után áll módunkban cserélni. Extra csere esetén 250 Ft / db árat számolunk fel.

 A törölköző jegyet kijelentkezéskor kérjük szíveskedjen leadni a szállodai recepción!

A törölközőjegy vagy a törölköző elvesztése vagy le nem adása esetén 3.000 Ft kártérítést számolunk fel!

Kellemes fürdőzést kívánunk!

Takarítás: Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a szobákban napi takarítást 9 óra és 16 óra között végzünk. Ettől eltérő időpont esetén kérjük, jelezze kereset a szálloda recepcióján.

Tűz és vészjelzés: Ha szobájában a központi figyelmeztetés elhangzik, azonnal hagyja el a helyiséget! Ne használja a liftet! Olvassa el a tűzvédelmi szabályzatot és nézze meg a menekülési útvonalat! Bármikor tüzet észlel, kérjük azonnal jelezze a Recepción!

Újság és Hetilap: megvásárolhatóak a Recepción.

Várostérkép: a Recepción ingyenesen biztosítunk Eger térképet Vendéginknek.

Varrókészlet: a szobában a szekrényben található, illetve a Recepción kérhető.

Varró szolgáltatás: kérjük érdeklődjön a Recepción. Tel.: 90#

Vasaló: tűzvédelmi előírásoknak megfelelően vasalás a földszinti kijelölt vasaló szobában biztosított.

Kérjük forduljon a Recepcióhoz! Tel.:90#

Virág: virág rendeléséhez kérjük hívja a Recepciót! Tel.: 90#

Zuhanysapka: igényelhető a Recepción, tel.: 90#

Mosatási árlista

 • Harisnya, Zokni                     490 HUF
 • Fehérnemű                            490 HUF
 • Hálóing, pizsama                   1100 HUF
 • Szoknya                                 900 HUF
 • Ing, blúz                                 1100 HUF
 • Nadrág                                   990 HUF

 

Csak vasalás a fenti ár 50%-a.

A szálloda mosodája vegytisztítást nem végez.

Tűzjelzés

 

Aki tűzesetet, káresetet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles jelezni a szobai telefonról a Recepciónak a 90-es hívószámon, vagy személyesen. A már eloltott tűzesetet is jelezni kell késedelem nélkül.

A szálloda vendégeinek riasztását a recepció a tűzjelző sziréna bekapcsolásával, valamint a az alkalmazottak élőszóval végzik.

Az épület elhagyása tűz esetén:

 1. A szálloda elhagyása a legrövidebb útvonalon, elsősorban az egyes szintekről a folyosókon át a lépcsőházon a recepció előtti aulán keresztül a főbejárat segítségével történik.
 2. A menekülési útvonalakat a szállodaszobák belső ajtó oldalain megtalálják Kedves Vendégeink piktogram formában.
 3. Tűzeset során a liftet használni tilos, mert azok áramtalanított állapotba kerülnek.

Közös biztonságunk érdekében tanúsított magatartásukat és segítőkészségüket köszönjük!

Szálloda Tűzvédelmi Szabályzata

Kedves Vendégeink!

Önök és szállodánk tűzvédelme érdekében

az alábbi előírások betartására hívjuk fel figyelmüket:

 • A gépjárművel érkező Vendégeink csak a kijelölt parkolóban helyezhetik el járműveiket. A porta előtti főbejáratnál parkírozni tilos, mivel az akadályozhatja a mentési munkálatokat és az a terület a tűzoltógépjárművek felvonulási területe.
 • A szállodaépület szobáiban, az ahhoz kapcsolódó közös használatú helységekben tilos minden olyan tevékenység, mely tüzet vagy robbanást okozhat.
 • A szállodaépületében, szobákban pirotechnikai anyagot, tűzveszélyes folyadékot, gázpalackot, illetve azzal üzemelő berendezéseket, eszközöket bevinni és használni tilos.
 • Tilos a dohányzás a liftben, folyosón, lépcsőházban, padlásfeljárókban, szobákban
 • Tilos égő dohányterméket, gyufát olyan helyre tenni, illetve eldobni, ahol tüzet, vagy robbanást okozhat valamint még füstölgő dohányterméket tartalmazó hamutartót a szemétgyűjtőbe önteni.
 • Kávéfőzőt, rezsót, vasalót, hősugárzót és egyéb hőtermelő berendezést a szobákban, a hozzátartozó helységekben és az erkélyen tilos használni.
 • Az elektromos berendezéseket ( televizíó, rádió ) ha használatukra nincs szükség, ki kell kapcsolni, egyéb eszközöket pl. hajsötűvas, villanyborotva, hajszárító a dugaszolóaljzatból ki kell húzni.
 • Tilos a lámpatestekre éghető anyagú díszítő elemet elhelyezni a szobákban és a kapcsolódó helyiségekben valamint az erkélyeken pl.: ünnepi alkalmakkor gyertyát használni.
 • Fűtési időszakban a fűtőtestekre éghető anyagot, spray-ket, körömlakkot, stb. elhelyezni tilos.