Gyógyászat

GYÓGYÁSZAT A HOTEL EGER**** WELLNESS RÉSZLEGÉN

További információ: +36 36 522 217

Kezelésekkel kapcsolatos információk:

  • A kezeléseket megelőző szakorvosi vizsgálathoz háziorvosi beutaló szükséges.
  • A kezelések a hét minden napján előre egyeztetett időpontban vehetők igénybe
  • A kezeléseket a társadalombiztosító 85%-ban téríti, ezért kezelésenként minimális térítési díj fizetése szükséges.
  • Közgyógy igazolvánnyal rendelkezők a kezeléseket térítésmentesen vehetik igénybe.
  • Önkéntes Egészségbiztosítási Pénztártagok  a kiegészítő jegyárakat biztosítójuktól visszaigényelhetik.

TERÁPIÁS KEZELÉSKÉNT BIZTOSÍTOTT SZOLGÁLTATÁSAINK:

Hydroterápia: vízgyógyászat, olyan gyógyeljárások összessége, amelyeknél a víz fizikai tulajdonságait használjuk fel, pl.: hőmérséklet, áramlás, felhajtóerő

Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor): A víz alatti vízsugármasszázst hydro-balneoterápiás képesítéssel rendelkező személy (fizioterápiás assszisztens, gyógymasszőr) végzi, a szakmai előírások folyamatos betartásával. Ennek a kezelésnek a során a meleg fürdő és a masszázs együttes hatását használják ki az izompanaszok enyhítésére, az izomzat lazítására. A kezelés időtartama: 15 perc

Gyógymasszázs:

A masszázs  orvos utasításra végzett gyógyító jellegű rehabilitációt és megelőzést szolgáló kezelés .Mechanikai inger a bőrnek, bőr alatti kötőszövetnek, izomzatnak. Helyileg és reflexes távolhatás révén is javítja a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat. A simítás, a gyúrás bizonyos fogásai, a vibráció és a végtag kirázása izomlazító, a dörzsölés és az ütögetés inkább izom-tonizáló hatásúak.

Gyógytorna:

A gyógytorna célja a mozgásszervi megbetegedések megelőzése, illetve gyógyítása mozgásterápiával, hiszen a mozgásfunkció helyreállítása csak mozgás segítségével valósítható meg. A gyógytorna a fizioterápia legjelentősebb ága. A helyesen végzett, speciális tornagyakorlatok segítségével, a vérkeringés javításával, az ízületi funkciók fejlesztésével, az izomzat megerősítésével gyorsan és hatékonyan nyerhetjük vissza mozgáskészségünket megelőzve a későbbi súlyosabb betegségeket.

Fizikoterápiás kezelések:

A fizikoterápia leggyakoribb feladata a kóros tünetek mérséklése, vagy megszüntetése, illetve olyan kezelések megvalósítása, melyet más kezeléssel helyettesíteni, megvalósítani nem lehet. Az elektroterápia az egyik leggyakrabban alkalmazott kezelési eljárás melyet szállodánkban is igénybe vehetnek betegeink. Akut és degeneratív ízületi elváltozásokat, gerincbántalmakat, izomfájdalmakat, különböző mozgásszervi betegségeket, sport és egyéb sérülések utáni rehabilitációs kezeléseket végzünk. Kezeléseink: terápiás uh,iontoforézis,diadinamic,tens,szelektív ingeráram,kowarschik féle kezelés és polarizált fény-terápia (Bioptron lámpa)
Balneoterápia: a víz kémiai (oldott ásványi anyagok), fizikai (hőfok, nyomás, ellenállás) és mechanikai hatásain alapuló kezelések, amelyek elősegítik az izmok, ízületek lazítását, a fájdalom csökkentését.

Pakolások
Parafango: 38-40 °C-ra felmelegített parafinnal kevert iszapot, forró pakolás formájában, az orvosi előírásnak megfelelően helyezi fel a kezelő a fájdalmas testrészre. A pakolás javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását, és csillapítja a fájdalmat. A kezelés időtartama: 20 perc
A kezelések  ellenjavallatai:

Helyi bőrelváltozás, bőrsérülés, bőrbetegség, visszeresség, akut lázas betegségek, fertőzések, terhesség, menstruáció, súlyosabb keringési zavar, szívelégtelenség, rosszindulatú daganatok, vérzékenység. Véralvadás gátló kezelés esetén is óvatosságra van szükség

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT

Szeretettel köszöntöm!

Dr.Papp Marianna orvos-természetgyógyász vagyok.

Nagyon fontos számomra a betegségek megelőzésében, ill. a már kialakult problémák megoldásához a holisztikus  szemlélet.

Nagy gondot fordítok a prevencióra, a már kialakult betegségeknél előtérbe helyezem a természetes gyógymódokat.
A testi-lelki- szellemi harmónia helyreállítására törekszem. Ha beteg a lélek, előbb-utóbb testi tünetek fogják követni.

A betegségek korai stádiumának diagnózisában segít a Voll-féle állapot felmérési módszer.   Nem helyettesíti a hagyományos diagnosztikai módszereket, viszont sokszor kiegészítő segítséget adhat.

Talpreflexológiával nagyon eredményesen javítható az életminőség, csökkenthető a fájdalom, az izomfeszülés, stressz okozta elváltozás. Az immunrendszer ezzel a szelíd gyógymóddal kedvezően befolyásolható, akár gyermekek esetében is.

Ha már kialakult a mozgásszervi fájdalom, jó hatásfokú a mellékhatás mentes lágylézer terápia. Sokszor akkor is sikerül eredményt elérni, amikor más terápiás módszer már nem segít. Ez a speciális fényterápia is az öngyógyítást segíti.

 

Bejelentkezés szükséges! Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt:

Dr. Papp Marianna reumatológus – reflexológus

Bővebben: www.drpappmarianna.com

Tel: +36-30-9582060